Éreztem, hogy valami olyan történt velem, ami még soha. Feküdtem a fűben, kicsit kimerülve, amikor felnéztem, nem láttam semmit. Kerestem a tornyot, de eltűnt, így arra jutottam, hogy biztos álmodtam ezt az egészet. Amikor elindultam volna, észrevettem, hogy nincs rajtam a cipőm, sőt sehol sincsen. Tudtam, sőt érzetem, mintha valaki csiklandozott volna, de ki és hogyan? - gondolkodtam-
A talpaimon még mindig éreztem a bizsergést, amit annak tudtam be, hogy nagyon vágytam rá hetek/hónapok óta, ezért álmodhattam ilyet. Így hát, mivel más választásom nem volt, elindultam gyalog visszafelé...
Amikor visszaértem, ahhoz a kis erdős részhez, a távolból katonákat láttam lóháton közeledni, Bert lovaggal az élen.
-Na, tökéletes, már csak ez a fura Bert hiányzik most nekem. - gondoltam végig -
Közben arra jutottam, hogy elmbújok egy fa törzse mögé, hátha nem vesznek észre. Letérdeltem, abba az irányba, ahonnét jönni láttam őket és figyeltem. Kis idő elteltével tudtam, hogy valahol itt lehetnek a közelemben, így hát mozdulni sem mertem, nehogy a száraz falevelek hangja, idecsalogassa őket. Egyszer csak arra kaptam fel a fejem, mitha valaki végighúzta volna ujját a talpamon, ami kilógott a szonya alól. Megfordultam és ott volt Bert lovag.
- Hát Te? Mit keresel itt? - felhábotodva kérdeztem-
- Nem mit, hanem kit ! - egyből jött a válasz-
- Édesapád küldött érted seregemmel, mivel a lovagi torna elkezdődött és sehol sem találtunk Téged, Hercegnő.
- Én bizony semmiféle lovagi tornára nem megyek, van nekem éppen elég gondom-bajom - vágtam vissza keményen-
- Hát akkor Hercegnő, erőszakkal kell, hogy elvigyelek? - kérdezte gúnyos vigyorral Bert lovag-
- Erőszakkal? Na azt próbáld meg! Te beképzelt katona! - próbáltam minél erőszakosabban visszavágni-
Elindultam más irányba, pontosan a kastélyunk felé, Ő persze lóháton követett, közben próbált hatni rám.
- Gyere már Hercegnő, annyian, de annyian várnak rád, ezt nem teheted az emberekkel!!!
- Na, majd pont Te fogod nekem megmondani, hogy mit tehetek meg és mit nem... - gúnyos vigyorral, válaszóltam egyből-
Jól van nono Hercegnő, Te akartad! - mérgesen kiabált felém-
Gyerünk katonák, kapjuk el !! - közben szinte hahótázott-
Mintha élvezte volna ezt az egészet, úgy látszódott rajta. Engem persze elöntött a méreg és nem hagytam magam. Menekülni próbáltam és mivel Bert lovag nagyon erős volt, az egyik legjobb az összes közül, egy laza mozdulattal megfogott és " felhajított"

a lovára.
Ezt hogy képzeled, azonnal tegyél le, ez parancs!!! - idegesen veszekedtem vele-
Ő ezzel nem nagyon foglalkozott, sőt, nevetett rajtam.
Ez most annyira vicces? - kérdeztem vissza, miközben össze-vissza kapálóztam-
Maradjon már nyugton drága nono Hercegnő, mert rossz vége lesz - most mégjobban nevetett Bert lovag-
Ettől is rosszabb??? Van ettől rosszabb, amikor az embert akarata ellenére viszik? - kétségbeesetten kérdeztem tőle-
A katonák, akik minket kísértek, gúnyosan vigyorogtak és megjegyezték, hogy Bert lovagnak ma jó napja van, hiszen nem minden nap fordul elő, hogy csak úgy Hercegnőkkel lovagolhat...