Komolykodjunk kicsit!

by csikicsiki · 18 Jun 2009 · 327 views
Sort:
0
C
OP · 18 Jun 2009 (edited)
Nemtom kiben mennyire erős a pszichológiai véna, de én csak érdeklődés szintjén mívelem (semmi képzettség), de soxor érdekes dolgokra eszmélek rá.
Pl. hogy aki lee, az inkább mazochista alkat, mert ugye kiszolgáltatottság, meg "szenvedés", aki ler az inkább fordítva, persze az enyhén szadista hajlamot nem bőrszegecses gatyával és korbáccsal kell per pillanat érteni... ;)

Ti magatokon mit éreztek? Hogy esik csikizni vagy csikizve lenni, szerintetek mi játszódik le a másikban?
Tényleg mazochizmus?
0
A
· 18 Jun 2009 (edited)
Én hasonlóképpen gondolom. Biztos, h köze van egymáshoz.
Nem régen beszélgettem erről Bruce-al chaten és mi is arra jutottunk, h a kettő dolog erősen összefonódik.. Legalábbis magamból kiindúlva érzem így.
0
M
· 19 Jun 2009 (edited)
Ti magatokon mit éreztek? Hogy esik csikizni vagy csikizve lenni, szerintetek mi játszódik le a másikban?
Tényleg mazochizmus?

hát persze hogy az, csak lájtosabb formában :mrgreen: inkább az a nehéz kérdés, hogy milyen okokból alakul ki egy ilyen hajlam... hogy olyasvalamit szeretünk, amitől mások félnek... (most itt a mazo-ra gondolok. mert mondjuk másokat csikizni sokan szeretnek, de saját magukat szétcsikiztetni jóval kevesebben...)
0
B
· 19 Jun 2009 (edited)
Én hasonlóképpen gondolom. Biztos, h köze van egymáshoz.
Nem régen beszélgettem erről Bruce-al chaten és mi is arra jutottunk, h a kettő dolog erősen összefonódik.. Legalábbis magamból kiindúlva érzem így.

Bizony :) És én is tovább gondolkoztam, hogy miért élvezet "kínozni"
egy lányt. Lehet mert régebben nem volt sikerem náluk és ez egyfajta
bosszú :) Ki tudja!
0
R
· 19 Jun 2009 (edited)
Nemtom kiben mennyire erős a pszichológiai véna, de én csak érdeklődés szintjén mívelem (semmi képzettség), de soxor érdekes dolgokra eszmélek rá.
Pl. hogy aki lee, az inkább mazochista alkat, mert ugye kiszolgáltatottság, meg "szenvedés", aki ler az inkább fordítva, persze az enyhén szadista hajlamot nem bőrszegecses gatyával és korbáccsal kell per pillanat érteni... ;)

Tényleg mazochizmus?

Mivel én magam pszichológus-asszisztens is vagyok, ezért nekem is megvan a magam véleménye. Az áldozat szerepet általában azért veszik fel az emberek, mert megakarnak szabadulni a felelőségtől. Azt akarják hogy mások döntsenek helyettük, és ők csupán "sodrodjanak" az árral. Ezt vehetjük egyfajta felszabadultságnak.

A csiklandozóknál viszont pont fordítva van, ők azért szeretik ezt a szerepet mert ekkor "uralkodhatnak" az "áldozataik" felett. Úgyérzik, az ő kezükben van a "hatalom", és ők írányítanak.

Csak ennyit akartam.
Remélem nem voltam túl bonyolult.
0
C
· 19 Jun 2009 (edited)
Nem, nem túl bonyi, sőt, kimondottan érdekes :)

És mit csinál egy pszichológus-asszisztens? Ott nem kell szike meg törlés :)
0
R
· 20 Jun 2009 (edited)
Nem, nem túl bonyi, sőt, kimondottan érdekes :)

És mit csinál egy pszichológus-asszisztens? Ott nem kell szike meg törlés :)
Körülbelül azt, amit egy pszichológus, csak nem írhat fel gyógyszert és nem adhat szakvéleményt. Tulajdonképpen csak pszichológus mellett dolgozhat.
És igen, nem kell hozzá szike meg törlés.:D
0
C
· 21 Jun 2009 (edited)
Olyan kíváncsi vagyok mi mindennel összefuthat egy pszichológus... ilyet nem lehet látogatni anélkül hogy orvosnak tanulna az ember fia? :)
0
A
· 22 Jun 2009 (edited)
Olyan kíváncsi vagyok mi mindennel összefuthat egy pszichológus... ilyet nem lehet látogatni anélkül hogy orvosnak tanulna az ember fia? :)

A pszichológus nem állapít meg diagnózist, ő ugyanis nem orvos. A pszichológus nem foglalkozik a beteg klinikai elhelyezésével, mert arra nincs jogi felhatalmazása. A pszichológus nem ír fel gyógyszereket.

A pszichológusok ezzel foglalkoznak:

Lelki jelenségek kiváltó okaival
Lelki jelenségek lezajlásával, törvényszerűségeivel
Az egyén lelki megnyilvánulásainak formáival
Az egyén megjelenési formáival
Vizsgálja:
a pszichikus jelenségek fejlődését
a csoportban lezajló történéseket
a személyiség szerveződését
a viselkedést
Általános és egyéni jellemzőket

Van több nézőpont is :

Biológiai
Behaverista
Kognitív
Pszichoanalitikus
Fenomemológiai

Szerintem a pszichológia nagyon jó dolog, Én szeretem és tanulom is.
0
B
· 22 Jun 2009 (edited)
Én is akartam írni, hogy nemcsak a pszichológus segéd, de a pszichológus sem írhat fel gyógyszereket, úgyhogy ez nem különbség :)
0
C
· 23 Jun 2009 (edited)
Engem abszolute nem a gyógyszerek érdekelnek, hanem hogy hogyan lehet segítségképpen az ember gondolkodását pozitív irányban befolyásolni.
0
R
· 24 Jun 2009 (edited)
Az egyik kisgyerek, aki szokott hozzám járni, egyszer azt mondta nekem teljesen felháborodva, hogy én folyton csak kérdezek és kérdezek... - nagyon aranyos volt:).
Hát nekem ez a módszerem (és az esetek többségében be is válik)!:) Félre értesek elkerülése véget, nekem nem az a feladatom, hogy a hozzám forduló emberkének megmondjam a tuti frankót... Csupán megpróbálom terelni a beszélgetést, és segíteni őt, hogy kimondja a Saját megoldást a problémájára.
Ez az én véleményem.;)
0
B
· 24 Jun 2009 (edited)
Engem se a gyógyszerek érdekelnek, csak kijavítottam :)
0
C
· 24 Jun 2009 (edited)
És az emberke milyen indokkal mehet pszichológushoz? Akut csikimániája van?
0
M
· 25 Jun 2009 (edited)
én jártam pszichológushoz, és azt tapasztataltam, hogy semmit se ér (bocsánat :mrgreen: )
0
R
· 25 Jun 2009 (edited)
én jártam pszichológushoz, és azt tapasztataltam, hogy semmit se ér (bocsánat :mrgreen: )

Szerintem ezért nem kel bocsánatot kérned. Nem mindenkinek vannak jó tapasztalatai. Többek között nekem sem volt jó tapasztalatom gyermekkoromban. Talán azért is kezdtem el vele később foglalkozni, hogy megmutassam, lehet ezt másképp is csinálni.
Nem mindenkinek jön be, ennyi az egész. :wink:
0
A
· 17 Aug 2010 (edited)
.
0
C
· 18 Aug 2010 (edited)
Innen látszik hogy a sorsnak csúnya a humora. Nem szeretsz fájdalmat okozni, de imádod a küzdősportot. :D

Amúgy a csikizés a mazoizmus (nem tudom jól írtam e le) egy alága, mivel mi automatice összefüggésbe hozzuk a kikötözéssel. Szóval egy kicsit szadista dolog mert gondolj csak bele. Azért ez a fajta öröm nem az a természetes öröm, hanem mondjuk úgy, hogy egy mesterséges az az külső ráhatással keltett öröm és néha azért a lee nek kicsit szenvedni kell. (Nem nagyon egy kicsit). De pont ez benne a szép. :)

Persze ez a szadistaság ez csak nézőpont kérdése! Én kicsit sajnálom, hogy nem emléxem "azokra" a csikizős emlékekre. Mert legalább tudnám bennem hogy alakult ki. Nekem az az első csikizős emlékem, hogy az óvónőm talpát csikiztem. :D
De valószínű igazad van.
0
A
· 19 Aug 2010 (edited)
.
0
C
· 19 Aug 2010 (edited)
Én nem a baba szintre értettem a szadistaságot. Úgy néz ki kicsit félreértettük egymást. :D
Mondjuk nem is fogalmaztam pontosan igaz. Én is élvezem a játékosat szoktam is rendszeresen egy lány ismerőssel. :D Tuti jó móka :D
0
A
· 20 Aug 2010 (edited)
.
0
C
· 21 Aug 2010 (edited)
hát ilyen esetben valóban nem :D
Még én is szívesen vesztenék... pedig utálok veszteni. :D
0
A
· 22 Aug 2010 (edited)